Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://uluntu.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts visas din profilbild offentligt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

När besökare lämnar meddelande via kontaktformulär på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i formuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

På webbplatsen görs automatisk insamling av uppgifter om dig som besökare. IP-nummer, webbläsarversion, operativsystem, tidpunkt för besök, besökta sidor, hur du använder webbplatsen. Den informationen behandlas lokalt inom webbplatsen och delas inte med tredje part. Exempelvis funktionen för geo-ip (för att hitta vilket land ditt IP-nummer kommer ifrån) söks i en lokal databas inom Uluntunätverket.

Vilka vi delar dina data med

Google samlar en del information då vissa element på sidan använder Googles resurser. Läs mer på Google om vilka data de samlar in.

Automattic samlar in data för statistik, inloggning som sker av användare, information från kommentarer samt uppgifter från misslyckade inloggningsförsök. Du kan läsa mer i deras integritetspolicy:

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter är olaglig eller inte utförs på ett korrekt sätt har du rätt att inkomma med ett klagomål till Datainspektionen.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer kontrolleras via ett automatisk system för skräppostdetektering via Akismet. Deras integritetspolicy visas för dig som användare när du skriver en kommentar. Genom att du publicerar kommentaren så godkänner du också hanteringen.

Webbplatsens all data skyddas med automatisk backup och lagras hos leverantör inom EU-området. Denna backup är idag inte krypterad.

Kontakt

För frågor om dataskyddsfrågor kontaktar du Kim Sanfridsson som står bakom webbplatsen. Då använder du e-postadressen: kim.sanfridsson (snabel-a) uluntu.se.

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Genom tekniska skydd, uppdaterade system skyddar vi dina data. Både från förluster och mot intrång av annan part. E-post skickas alltid över krypterad anslutning i de fall som din e-postserver godkänner det (vilket de flesta stora e-postleverantörer gör idag).

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Om det upptäcks en dataläcka kommer drabbade i den mån det är möjligt att kontaktas om att informationen har kommit ut, vilka uppgifter det rör samt när. Information om detta kommer i sådana fall också publiceras på webbplatsen.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Via leverantör tar vi emot uppgifter från WordPress.com, Twitter, Facebook och Google om du lämnar en kommentar på webbplatsen under förutsättningen att du använder möjligheten att logga in med den kontotjänsten. Detta är för att verifiera att du är en riktig användare och inte en spam-robot eller en katt som försöker använda systemet.

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

I vissa fall kan konton skapas på webbplatsen via en bakomliggande katalogserver inom Uluntunätverket. Då hämtas dina uppgifter via denna server och kan inte uppdateras eller ändras på webbplatsen av dig utan kan endast ändras av administratör i dessa system. Du kan heller inte ta bort ditt konto via webbplatsen utan borttagning görs av administratör.

%d bloggare gillar detta: