Nu är det nog!

Som väntat röstade SD på alliansens budget utifrån devisen att fälla varje regering som inte stoppar invandringen. Ingen annan fråga verkar viktigare för dessa människor eller partiet i sig. Borta är deras tal om ett säkrare land, trygghet och så vidare. Kvar är endast hatet mot människor av annan härkomst. Roten till alla somsamhällsproblem skyller man på mångkultur och humanistiska ideal. Hur mycket man än nyper sig för att vakna ur mardrömmen så anar jag grinet från en otydlig
människa i nazi-uniform.

Alla ni som röstade på SD var det detta ni ville uppnå? Att det som kännetecknat vårt land med stabil demokrati, omsorg och önskan om alla människors bästa är helt oviktigt? Fram till nu har Sverige varit ett exempel över hela världen hur man kan arbeta demokratiskt trots meningsskiljaktigheter. Idag är detta över, idag har Sverige i praktiken utsatts för en statskupp grundad i hat mot människor av annan nationalitet.

Du som röstade på SD, vilka lösningar och svar kan du ge på följande?

  • Hur tryggar vi arbetskraften då allt färre föds i Sverige och de kommer inte räcka för att vi ska ha den levnadsstandard idag?
  • Hur ska vi skaffa kompetens som inte finns i vårt eget land? Läkare, ingenjörer, forskare etc?
  • Hur ska vi som land utveckla vår kultur om vi stänger våra gränser?
  • Hur ska vi som land kunna samarbeta med andra länder?
  • Var förväntar du dig att finna en fristad den dagen det blir krig?
  • Var förväntar du dig att hitta ett land att arbeta i om du vill skaffa mer erfarenheter och kompetens?
  • Var förväntar du dig att kunna åka på semester?
  • Vad säger du till det föräldralösa 12-åriga barnet som kommer hit som ensam flykting när du avvisar henne på flygplatsen?
  • Vad säger du till din arbetskamrat som du jobbat med i tio år som utvisas efter ett bråk på krogen?
  • Vad säger du den dagen som staten meddelar dig att du ska lämna landet för att du är invandrare i femte generation och därmed inte önskvärd i Sverige?

Nationalsocialisterna började också som ett litet parti och blev invalda i ett demokratisk val. Eftersom övriga partier inte kunde hantera dem så fick de makten. Det dröjde inte länge innan bråk med fackföreningsrörelsen började, förföljelse av oliktänkande, mördande av andra politiska ledare och skuldbeläggning av ett helt folkslag. Människor som inte stämde med partiets vision om ett folk mördades, steriliserades, deporterades, misshandlades och objektifierades som ett hot mot samhället.

Det var en annan tid, men tendenserna är tydliga för den som kan sin historia. Vill du vara en del av det här hatet och ideologin där det görs skillnad på människor? Svarar du ja på allt detta, då tycker jag du ska rösta på SD i nyvalet (kanske var det därför du röstade på SD i senaste valet
också). Jag hoppas för din skull att du passar in i SD:s drömsamhälle.

Jag hoppas att vi som ser vad som håller på att hända vågar ta korten från munnen och säga att det inte är acceptabelt.

Lever du tillsammans med någon?

Röstar din sambo, partner eller make/maka på SD? Kärleksstrejka tills personen har ändrat åsikt! Möt med fakta och argument.

Har du familj?

Röstar din släkting/barn på SD. Ifrågasätt, föregå med gott exempel, tala om mänskliga rättigheter. Var inte rädd för att prata om det med släktingar, kanske har du äldre släktingar som har minnen kvar från nazisttiden.

Arbetar du?

Röstar din arbetskamrat på SD och sprider främlingsfientlighet på jobbet. Slå tillbaka med argument, ta debatteb, ifrågasätt, visa att det är inte okej. Funkar inte det, prata med chefen att du inte kan jobba med rasister och om det överensstämmer med företagets diskrimineringsplan att anställda får betee sig så. Är det chefen blandar du in facket, det finns många sätt att stoppa detta på våra arbetsplatser.

Handlar du?

Är det en SD:are som äger affären/företaget du handlar i kanske du kan gå till grannaffären? Uppmuntra andra att göra samma sak. På samma sätt som att du köper varor med miljömärkning, välj att handla från företag som inte stödjer rasism och främlingsfientlighet.

Är du politiker?

Bemöt SD och deras argument och var påläst för det är oftast inte deras företrädare. Ta dem på allvar för de är en fara för vårt demokratiska samhälle. Tvinga dem till att avslöja sig själva och sin politik. Som politiker oavsett parti har du ett särskilt ansvar att stå upp för det som är grundläggande i vårt samhälle.

Är du facklig?

Sprid propaganda på arbetsplatsen mot SD. Uteslut SD-medlemmar från den fackliga organisationen. Vägra förhandla för en person som är SD-anhängare. Ifrågasätt varje rasistisk och nationalistiskt uttalande. Du ska inte ha dåligt samvete för att du står upp för medmänsklighet. Det är din skyldighet, för nästa gång kan det vara du. Fascister har historisk inte gillat facklig organisation.

Är du föreningsmänniska?

Uteslut dem ifrån föreningen om det är möjligt. Ifrågasätt allt som kan ha en koppling till nationalism och främlingsfientlighet. Vågar du inte ta öppen strid så kan du alltid besegra dem med mötesteknik. Gör allt enligt regelboken.

Går du i skolan?

Starta en grupp där ni diskuterar SD och deras politik, ta diskussionen med era klasskamrater. Ställ frågor utifrån hur de tänker. Är ni flera så kommer det att ta skruv.

Agera!

Själv har jag tagit beslutet att det får räcka nu. Detta parti har förstört det som jag har varit stolt över i Sverige. Genom sitt handlande har de visat att vår demokrati är svag på grund av makthungriga politiker som inte fixar att ta ansvar. De har också visat att vi väljare inte klarar av uppgiften att välja våra förtroendevalda utifrån perspektivet vad som är bäst för alla. Istället så har det blivit än tydligare att alltfler i Sverige enbart tänker på sig själva och sitt eget bästa.

Jag hoppas och önskar att vi är fler som vågar stå upp mot den polerade högerextremismen som kommit in i det finaste vi har: demokratin. Gör vad du kan för att stoppa det här hatet som spridit sig över Europa och tagit sig in i de flesta länderna.Det räcker inte med att knyta handen i fickan och lägga en valsedel i urnan det behövs mer!

Glöm aldrig, nästa gång kanske det är du som är inte passar in i partiets övertygelse om vad en svensk är!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: