Tack SD för att ni visar vad ni står för

å var det officiellt det många av oss redan visste. SD kommer att fälla regeringen och budgeten som läggs fram. Det har gissats hej vilt i media om hur SD skulle agera och i praktiken kan man väl säga att det blev värre än någon kunde tro.

Under dagens presskonferens så klargjorde Sverigedemokraterna vad som är viktiga frågor för dem. I praktiken finns det endast en: invandringen. Inga lösningar presenterades om hur vi som land skulle kunna bli bättre i att ta emot flyktingar utan endast hur invandringen skulle begränsas.

Förutom att göra allt för att fälla regeringens budget så kommer de att fälla alla kommande regeringars budgetar som inte stoppar invandringen oavsett vilket block som kommer att lägga den. Här har vi högerextremismen i finrummet, de klarar inte av demokratiska spelregler som de påstår sig vurma, alla samhällsproblem blir lösta om det inte finns invandring, inga frågor är viktiga om de inte handlar om att göra skillnad på människor!

Så vad händer nu? Jag hoppas på två olika alternativ:

  • Alliansen med Lööf i spetsen lägger ner sina röster vilket gör att endast SD röstar på alliansens budget. Det kommer säkert inte hända eftersom Lööf med sällskapet inte står ut med att de förlorade valet. Så istället vill man bråka i sandlådan istället för att se till att Sverige kan rulla på. Sedan hänvisar de till att det är Löfvens fel/ansvar för att lösa krisen. Förlåt, men är det någons ansvar så är det alla övriga partier som står upp för människovärdet. Vilket Lööf med sällskap tydligt visar inte är en viktig fråga, hade det varit det omvända hade de krävt samma sak från andra blocket. Så bli inte lurade!
  • Alliansen spricker och något parti väljer att stödja regeringens budget och SD förlorar alla möjligheter till inflytande i riksdagen.

Ska man sedan hitta syndabockar ska vi inte skylla på politikerna. Det är fria människor som röstat i fria val. Ska skulden ligga på någon är det din granne, släkting eller vän som röstade brunt i riksdagsvalet. Så det bästa som kunde ske är kanske ett nyval då SD tydligt har visat att de inte är ett parti som hör hemma i riksdagspolitiken eller ens i ett civiliserat samhälle. Låt dem istället få drömma sig tillbaka 1900-talets början då deras ideologi fick sin uppgång och fall.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: